KUNSTSCHOOLDAG[EN]

AFHALEN KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2019-PAKKET

Voor alle deelnemende scholen liggen de pakketten met alle benodigdheden donderdag 21 t/m zaterdag 23 maart klaar om opgehaald te worden. Tussen 11 en 17 uur zien we u graag verschijnen op Amsteldijk 126 huis.


KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2019

Op donderdag 28 en vrijdag 29 maart 2019 vindt de 32e editie Kunstschooldag[en] plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het programma is definitief en inmiddels online te bekijken, zie tabje Programma. Alle locaties zijn dus bekend. Onder het tabje locaties vindt u alle instellingen inclusief artiesten die dit jaar de 8e-groepers ontvangen. Onder het tabje Deelnemende scholen, alle scholen sie zich tot nog toe hebben ingeschreven. Staat uw school er niet bij, stuur een e-mail naar info@kunstschooldag.nl of neem telefonisch contact op met  Stichting JAM, 020-6220183.


KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2018

Op donderdag 22 en vrijdag 23 maart vond Kunstschooldag[en] 2018 plaats.
58 kunst- en culturele instellingen binnen en buiten de ring ontvingen ruim 6.150 8e-groepers en begeleiders van binnen en buiten de ring. Kleine en grote musea, concertpodia, broedplaatsen, expositieruimtes, theaters, bibliotheken, dans- en muziekstudio's, overal konden de aanstaande schoolverlaters terecht om concerten en voorstellingen bij te wonen, exposities te bekijken en deel te nemen aan workshops. Drie activiteiten voor elk kind, in drie verschillende instellingen verspreid over verschillende stadsdelen. Met het openbaar vervoer wisten de kinderen en hun begeleiders de locaties te bereiken. Een dag waarop hun dagelijkse leven even op zijn kop werd gezet. Na Kunstschooldag[en] gaat hun leventje verder, maar alles zal net een beetje anders zijn dan voorheen.


Wat is Kunstschooldag[en]?

Vele Amsterdamse kunstinstellingen, dit jaar bijna 60, werken jaarlijks mee aan Kunstschooldag[en], grote en kleine. Allemaal presenteren ze een speciaal programma, dat tegelijkertijd een visitekaartje is voor wat zij gedurende het hele jaar bieden. Tijdens Kunstschooldag[en] doorkruisen meer dan 6.100 8e-groepers en hun begeleiders de stad. Diezelfde scholieren hebben in de voorgaande jaren al een paar keer kennisgemaakt met kunst, op school en daarbuiten. Ze bezochten voorstellingen, concerten en musea. Ook namen ze deel aan intensieve projecten in de klas. Kunstschooldag[en] biedt deze 8e-groepers een waardige afsluiting van hun ‘kunstcarrière’ op de basisschool.

Kunstschooldag[en] is mogelijk dankzij incidentele subsidies en financiële steun van verschillende fondsen. Daarnaast is de medewerking van de kunstinstellingen, artiesten en kunstenaars onontbeerlijk. Evenals de hulp van vrijwilligers en stagiaires van relevante opleidingen. En het enthousiasme van de leerkrachten, ouders en begeleiders die de kinderen op sleeptouw nemen. Dankzij hun inzet en toewijding krijgt de Amsterdamse jeugd de kans een dag lang kunst en cultuur te snuiven. Jaren later weten vele toenmalige deelnemertjes zich Kunstschooldag[en] nog te herinneren!

Voor vragen over Kunstschooldag[en], bel met of mail naar Stichting JAM.
Telefoonnummer: 020 - 622 01 83 | e-mail: info@kunstschooldag.nl

Contactgegevens

Stichting JAM
Recht Boomssloot 9 huis
1011 CR Amsterdam

T 020 - 622 01 83
E info@kunstschooldag.nl

Like onze Facebook pagina